Kapo hoiab rahvuspopulistide kihutustööl silma peal (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inimeste teadmatusest ja hirmudest poliitilist kasu lõikavad populismiparteid teenivad otseselt Venemaa huve ja Kremli «kaasmaalastepoliitika» agendat, leiab kaitsepolitseiamet.

«Pagulasvoogu hirmu õhutamiseks ära kasutavad rahvuspopulistid on üldjuhul meelestatud euroopaliku, liberaalse ja salliva maailmavaate, aga ka Euroopa Liidu, USA- ja NATO-vastaselt. Seega on Vene propaganda neile paradoksaalselt sobiv infoallikas ja «liitlane»,» on kirjas eile avalikustatud kaitsepolitseiameti (kapo) aastaraamatus. «Rahvuspopulistidele suunatud tähelepanu pakub omakorda vasakpopulistidele võimalust vastuaktsioonidega silma paista ja oma rolli ühiskonnas suurendada. Neilegi on toeks Venemaa propaganda, mis uute suundumuste kõrval endiselt püüab õilistada kommunistlikku minevikku.»

On selge, millistele parteidele ja poliitilistele jõududele kapo oma aastaraamatu peatükis «Rändekriisi julgeolekumõõde Eestis» nende tähelepanekutega viitab. Kapo nimetatud rahvuspopulismile on kõige lähedamal Eestimaa Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ja Kristiina Ojulandi juhitud Rahva Ühtsuse Erakond (RÜE).

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles