Loomaaia habekotkatibu reisis Austriasse kasuvanemate juurde

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaiast Austriasse saadetud habekotkatibu.
Tallinna loomaaiast Austriasse saadetud habekotkatibu. Foto: Julia Kolpakchi

Möödunud neljapäeval saadeti Austriasse ohustatud raisakotkaste säilituskeskusesse 23. märtsil Tallinna loomaaia inkubaatoris koorunud habekotkatibu, kelle haudumisest olid vanalinnud neli päeva enne tibu koorumist loobunud. 20 tundi autosõitu üle elanud tibu jõudis õnnelikult pärale ja sai keskuses endale habekotkastest kasuvanemad, kes asuvad teda habekotka kombel üles kasvatama ja õpetama. 

8. aprillil nägi loomaaias ilmavalgust esimene jakivasikas. Laste loomaaias, kus kepsutab juba paarkümmend kitsetallekest, on hea õnne korral endiselt võimalik osa saada sünni imest.

Õnnekurgedel on nüüd pesas kaks muna. Teisipäeval märgati hiid-merikotkaste kaameraga varustatud pesas uut muna – paar otsustaski teise kurnaga õnne proovida. Inkubaatorisse asetati esimene partii faasanimune: mikadofaasani, valgekõht-faasani, Birma faasani ja eri helmesfaasanite mune. Seevastu valgeselg-faasani kana istub kenasti oma kurnal ja haub ise. Õueaedikusse viidi üle sini-paabulinnud, toonekured koliti linnutiikide alale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles