Tõniste: kardeti, et keskendun liiga tippspordile

Postimees
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Tõniste
Tõnu Tõniste Foto: Tairo Lutter

Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendivalimistel 29 häälega esimeses voorus välja langenud Tõnu Tõnistest sai tunnike hiljem EOK asepresident. Endine purjetaja kinnitas, et tema ja värske presidendi Urmas Sõõrumaa programmides on arvestatav ühisosa.

«Meil oli Urmasega rohkem ühisosa selles, et meie arust on spordis praegu natuke liiga palju poliitikat ja poliitilist rahajagamist. Me oleme mõlemad äritaustaga ja EOKsse on vaja pisut teistmoodi mõtlemist: tuleb teha päris olulisi muudatusi. Kaotusest on muidugi kahju, sportlasena loodad ju ikka, et tuleb võit. Minu mentaliteediga ei saagi püssi põõsasse visata. Lootsin maksimumi peale nii kaua, kui oli vähemalt teoreetiline võimalus olemas. Tõehetk on nüüd käes,» rääkis Tõniste vahetult pärast esimese vooru hääletustulemuste selgumist.

Mis sai aga saatuslikuks? «Ma arvan, et programme paljud hääletajad ei vaadanudki. Mõnel olid hääled juba siis olemas, kui neil polnud programmi väljaski. Siiski on 29 häält väga tubli toetus ja ma olen kõigile hääletajatele väga tänulik,» ütles Tõniste. Ta lisas, et just nii palju pidigi tal kindlaid hääletajaid olema, üllatushääli ei lisandunud. «Paljudel olümpiakomiteesse kuuluvatel alaliitudel võis olla hirm, et ma ei kõneta neid piisavalt. Kardeti, et minu juhitud EOK kaldub liiga olümpiaalade poole. Olen ju olümpiasportlase taustaga ja tippsport on mulle väga oluline. Suur osa alaliitudest pole samas olümpiamängudega seotudki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles