Nirvana, Gizmo ja Hello Kitty ühe katuse all

Evelyn Kaldoja
, Seattle-Tallinn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurt Cobaini pluus ja kitarr.
Kurt Cobaini pluus ja kitarr. Foto: Evelyn Kaldoja

Nagu hoiatavad reisijuhid, pole Seattle’isse sattudes Kurt Cobaini viimast elupaika otsima minna eriti mõtet. Kuigi maja, kus grunge-iidol end maha lasi, seisab siiani püsti, on see lihtsalt eravalduses kinnistu äärelinnas, mitte mingi turismiobjekt.

Meelt ei tasu aga siiski heita. Nii see triibuline kampsik, milles Cobain väljendas oma maailmavalu loo «Smells Like Teen Spirit» videos, kui ka tema kašmiirkardigan MTV «Unpluggedist» on Seattle’i linnas ilmarahvale vaadata pandud. Koos infoga, et Nirvana liikmed ei hoolinud eriti esinemisrõivastest, vaid soetasid neid suhteliselt suvaliselt kaltsukatest.

Nirvanale pühendatud osal on vaieldamatult keskne koht Seattle’i EMP muuseumis. 2000. aastal ehk kuus aastat pärast Cobaini surma asutatud moodne muuseum jutustab Nirvana lugu nende ajastu ja kogu grunge sünnikeskkonna kontekstis. Riiete, katkiste keeltega kitarride ja lavadekoratsioonide kõrval saab loomulikult kuulata ka selle juurde käinud muusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles