USA sekkus Brexiti debatti

Kerstin Meresma
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister David Cameron (V) tervitamas USA president Barack Obamat (P)
Suurbritannia peaminister David Cameron (V) tervitamas USA president Barack Obamat (P) Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama pöördus eile kirgliku sõnavõtuga brittide poole, et veenda neid hääletama Brexiti vastu. Tema sõnul on kuulumine Eurooa Liitu suurendanud ja kindlustanud brittide tähtsust maailmas, teinud Euroopa bloki tugevamaks ja selle poliitika väljapoole suunatuks.

Küllap mäletatakse Obama vahepeatust sõidul Saudi Araabiast Saksamaale veel kaua, kuid mitte selle näitemängulisuse ja pidulikkuse tõttu, vaid tema otsepöördumise pärast Ühendkuningriigi elanike poole, mille eesmärk oli veenda neid ELi jääma.

Kartes, et Suurbritannia otsus EList lahkuda nõrgestaks läänemaailma, saabus Obama Londonisse, et näidata oma poolehoidu Euroopa ühtsusele. Tema sõnul aitab Euroopa riikide kuulumine ühendusse muuta maailma vabamaks, rikkamaks ja suutlikumaks lahendama selliseid probleeme nagu Venemaa agressioon ja terrorism.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles