Rõivase sõnul pole Harku juhtumi osas valetatud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei ei olnud nõus avaldama kogu videosalvestist, vaid ainult valitud kaadrid vastuhakust Harku kinnipidamiskeskuses. Teiselpool ust on politseiametnikud, kellega räägiti.
Politsei ei olnud nõus avaldama kogu videosalvestist, vaid ainult valitud kaadrid vastuhakust Harku kinnipidamiskeskuses. Teiselpool ust on politseiametnikud, kellega räägiti. Foto: Põhja prefektuur

Peaminister Taavi Rõivas leiab, et politsei- ja piirivalveamet on oma auditis ausalt tunnistanud eksimusi Harku kinnipidamiskeskuses toimunud mässu lahendamisel ning valetamist või kinnimätsimist pole olnud.

Peaminister Taavi Rõivas ütles valitsuse pressikonverentsil, et sai detailse ülevaate Harku kinnipidamiskeskuse konflikti lahendamise järeldustest.

Rõivas ütles, et on loomulik, et pärast selliseid sündmusi analüüsitakse, kas midagi oleks saanud teha paremini: «On ka täiesti loomulik, kui selliste auditite käigus tuvastatakse eksimusi. Ka antud juhul on politsei ju ise tuvastanud, et reageeriti jõulisemalt, kui antud olukord oleks eeldanud. Minu jaoks on väga oluline, et sellest õpitaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles