Mihkelson: Vene uudistekanali rünnak Eesti vastu teeb ettevaatlikuks (8)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Linter Vene telekanali uudistesaate propagandalõigus.
Dmitri Linter Vene telekanali uudistesaate propagandalõigus. Foto: Ekraanitõmmis videost

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul pole Venemaa telekanalis Vesti Eesti vastu suunatud provokatiivse uudislõigu sarnast inforünnet ammu olnud ja see teeb ettevaatlikuks.

«9. mai on taas tulekul. Sellist ettevalmistavat inforünnet pole meie vastu juba mõnda aega olnud. See, et Venemaa juhtiva uudistekanali tähelepanu on provokatiivsel moel (Sillamäe ja «kümned tuhanded») Eestil, teeb ettevaatlikuks,» kirjutas Mihkelson sotsiaalmeedias.

Ta märkis, et teadupärast ei sünni sellised lood juhuslikult. «Eriline roll saab esmaspäeval olema meie korrakaitsejõududel, kes peavad targalt tegutsedes vältima provokatiivsete olukordade teket,» ütles Mihkelson.

Vene telekanali Vesti eetris oli eile õhtul ligi seitsme minuti pikkune uudistelõik, mis süüdistas Eestit soovis ajalugu ümber kirjutada. Uudislõik keskendus suure osa ajast Eesti vastaste provokatsioonidega tuntust kogunud Dmitri Linterile ja sellele, kuidas politsei- ja piirvalveameti ametnikud teda piiril kontrollisid. Vesti esitles seda Linteri tagakiusamisena Eesti võimude poolt.

Ühtlasi näitas uudistesaade niinimetatud «Surematu polgu» aktsiooni Sillamäel, kus saatejuhi väitel osales kümneid tuhandeid inimesi.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles