Emadepäeval näidatakse pisiperesid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalli lumelamba tall.
Dalli lumelamba tall. Foto: Inari Leiman

Päikeselised ilmad ja lähenev koolilõpp meelitavad loomaaeda rõõmustavalt palju külastajaid. Ka enamik loomi saab nüüd õueõhku nautida.

Väljas käivad troopikamaja valgetups-marmosetid, pintšetamariinid ja luitekassid. Flamingod kolisid peeglitega suveaedikusse. Ka šimpansid pääsevad päikese kätte, kuid esialgu pole nad külastajaile õues veel näha. Ekspositsiooniaedikusse saavad nad pärast loomaaiasõprade nädalavahetusel toimuvat suurt «Teeme ära!» koristustööd.

Möödunud laupäeval nägid ilmavalgust esimesed kaks siberi kaljukitse tallekest, 1. mail sündis miiluvasikas, 3. mail Dalli lumelamba talleke (pildil), 4. mail kaks nuubia kaljukitse talle, 5. mail tagakaukaasia mägilammas ja jakivasikas. Loomaaia valgetoonekured heitsid paari ja hauvad nüüd kaht muna. Inkubaatorisse paigutati juba neljas partii faasanimune ja esimene partii hanede-partide mune. Nii habe- kui ka vöötkakud on andnud inkubaatorisse seitse muna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles