Kunagi ei ole liiga hilja

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Vardy murdis end eelmisel aastal ka Inglismaa koondisesse
Jamie Vardy murdis end eelmisel aastal ka Inglismaa koondisesse Foto: SCANPIX

Sel nädalal olid spordisõbrad tunnistajaks nüüdisaegse spordi ühele suurimale imele, kui Leicester City meeskond krooniti Inglismaa jalgpallimeistriks. Sama imeline on olnud ka nende 29-aastase ründeässa Jamie Vardy teekond.

Legendaarse Sheffield Wednesday noortetiimi produkt Vardy sai oma kasvatajaklubist sule sappa 16-aastaselt ning alates 20. eluaastast hakkas mängima Inglismaa madalamates liigades. Samal ajal teenis ta elatist tehasetöölisena. Veel neli aastat tagasi mängis Vardy Inglismaa tugevuselt viiendas liigas Fleetwood Towni ridades.

Liitudes 2012. aastal üllatuslikult Leicesteriga, maadles mees esmalt alkoholiprobleemiga, kuna toona 25-aastaselt ei osanud ta järsku sülle sadanud rahaga midagi peale hakata. Nüüd on Vardy aga Premier League’i meister, ajakirjanikud valisid ta liiga parimaks mängijaks ning suvel ootab teda Inglismaa koondisega ees EM-finaalturniir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles