Prokurör nõudis Narva endisele abilinnapeale tingimisi karistust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Peeter Langovits

Prokurör nõudis täna Viru maakohtus Narva endise abilinnapea Sofja Homjakova süüdimõistmist kuritegudes ning tema karistamist tingimisi vangistusega.

Täna toimunud kohtuvaidlustel palus prokürör tunnistada Sofja Homjakova süüdi mõjuvõimuga kauplemises ja väärteomenetluses teadvalt ebaseadusliku otsuse tegemisele kihutamises ning kokku karistuseks mõista talle neli kuud vangistust tingimisi kolmeaastase katseajaga, vahendas maakohtu pressiesindaja.

Kaitsja palus Homjakova mõlema paragrahvi järgi õigeks mõista. Otsus kuulutatakse välja 21. jaanuaril 2011 kell 13.

4. jaanuaril toimunud kohtuistungil esitas prokurör taotluse kriminaalmenetluse lõpetamiseks kaassüüdistatava Valeri Simsoni suhtes avaliku menetlushuvi puudumise tõttu. Kohus lõpetas Simsoni suhtes menetluse ning Simson peab tasuma kohtukulud ja 278 eurot riigituludesse.

Kahtlustuse järgi kasutas Homjakova 2006. aastal enda sugulase ja elukaaslasega seotud firmalt vara vastuvõtmisega nõustumise eest oma mõjuvõimu teiste linnaametnike suhtes. Mõjuvõimuga kauplemisega tagas ta kohaliku sotsiaalabiameti poolt rendilepingu sõlmimise elukaaslasega seotud äriühinguga.

Samuti kihutas Homjakova oma endist alluvat, Narva linna arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ameti spetsialisti, vähendama ühele juriidilisele isikule väärteomenetluse raames tehtud rahatrahvi summat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles