Päevaga poisist sõidumeheks (2)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 ajaloo noorim etapivõitja Max Verstappen võidukarikaga.
Vormel-1 ajaloo noorim etapivõitja Max Verstappen võidukarikaga. Foto: SCANPIX

Poisike meeste sarjas! Hea küll, isa oli tal kiire, aga kas ta ise üldse oskab rooli õiges suunas keerata? Umbes selliste hüüatustega võeti poolteist aastat tagasi vastu teade, et Toro Rosso vormel-1 võistkond on palganud põhisõitjaks toona vaid 17-aastase Max Verstappeni. Konkurendid nurisesid, Rahvusvaheline Autoliit tõttas reegleid karmistama.

Verstappen ei lasknud end puhkenud hädakisast suuremat häirida. Tema sõitis: elu teisel etapil punktikohale, Ungaris ja Ameerika Ühendriikides juba neljandaks, hooaega kokkuvõtvas tabelis 12. reale. Tänavu avanes Red Bullil neljanda etapi järel võimalus tõsta Verstappen sõsartiimist paremasse autosse ja ajalugu ei lasknud end kaua oodata. Alates 15. maist on Max Verstappen vormel-1 sarja kõigi aegade noorim etapivõitja. Passi vaadates ikka veel poisike – aga sõidumees. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles