Karis: kardan, et Estonian Air pole lihtsalt halb üksiknäide valikute langetamisest valitsuses

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karis
Alar Karis Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikontrolör Alar Karis nendib Estonian Airi auditi eessõnas, et tahaks küll arvata, et valitsuse kõnealuste otsuste ettevalmistamise ja tegemise viis on lihtsalt halb üksiknäide – erand, juhus, mis ei anna tunnistust puudustest valikute langetamise protsessis üldisemalt. «Kardan aga, et see pole nii.»

Eelmisel sügisel võttis Euroopa Komisjon vastu otsuse, et valitsus on meie kümme aastat kahjumlikult tegutsenud rahvuslikku lennukompaniid Euroopa Liidu reeglite vastaselt elus hoidnud. 85 miljoni ebaseaduslikult saadud euro tagastamine riigikassasse käis ASile Estonian Air üle jõu ja äriühing lõpetas päevapealt tegevuse. Veel enne oli aga valitsus asutanud kaks uut riiklikku lennuettevõtet, millele eraldas kokku 72,7 miljonit eurot maksmaksja raha.

Kui riigikontroll teatas auditi alustamisest, pidasid ilmselt nii mõnedki seda tagantjärele targutamise projektiks, mille tulemustega pole suurt midagi peale hakata. Eks see jääb lugeja otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles