Ossinovski peab vajalikuks Lemberi taandumist erakonna juhatusest (8)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Jevgeni Ossinovski peab vajalikuks korduvas altkäemaksu võtmises kahtlustatava Kajar Lemberi taandumist erakonna juhatusest.

«Õiguskaitseorganite esitatud kahtlustused Kajar Lemberile on väga tõsised, ent erakonnal ei ole hetkel nende kohta enam infot kui ülejäänud avalikkusel,» ütles Ossinovski erakonna pressiesindaja vahendusel Postimehele.

Tema sõnul usuvad sotsiaaldemokraadid, et demokraatliku ühiskonna olulisemaid väärtusi on poliitika läbipaistvus ja ausus. «Sellest tulenevalt mõistab erakond igasuguse avaliku võimu kuritarvituse üheselt hukka,» märkis sotside juht.

«Õigust mõistab Eesti Vabariigis kohus. Pean ilmnenud kahtlustuste valguses siiski vajalikuks Kajar Lemberi taandumise erakonna juhatusest,» lisas Ossinovski.

Lõuna ringkonnaprokuratuur teatas täna õhtul, et keskkriminaalpolitsei pidas Lemberi korduvas altkäemaksu võtmises kahtlustatuna esialgu 48 tunniks kinni. Hommikul toimus Tartu linnavalitsuse tööruumides ka läbiotsimine.

Kahtlustuse kohaselt ei tegutsenud Lember mitte linna, vaid nii enda kui täna samuti kinni peetud altkäemaksu andja huvides. «Kogutud tõendid viitavad sellele, et altkäemaksu võtmine toimus korduvalt pikema aja jooksul,» ütles keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo juht Janek Maasik.

Lember teatas Tartu abilinnapea ametist lahkumisest 12. mail, põhjendades seda sooviga sukelduda tagasi ettevõtlusmaailma ja vältida seejuures huvide konflikti. Ta selgitas, et üks temaga seotud ettevõte plaanib osaleda Raadi piirkonna arendamist puudutaval ideekonkursil, et rajada sinna kogupere turismiobjekt. «Leian, et kuigi otsest juriidilist konflikti ei ole, on siin eetiline konflikt, mida ma ei taha iseenda, linna ega kellegi kolmanda suhtes tekitada,» ütles ta ametist lahkudes Postimehele.

Lember on Tartu rahanduse, ettevõtluse ja linnavara valdkonna abilinnapeana töötanud alates 2013. aasta novembrist. Enne seda kuulus ta alates 2011. aastast riigikokku. Varem on Lember tegutsenud ettevõtluses, kuid olnud ka näiteks rahandusministri nõunik, Tabivere vallavolikogu esimees ja kunagise Rahvaliidu peasekretär. Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga ühines ta 2011. aastal.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles