700 lehekülge jälitamist

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare kaitsja Oliver Nääs kõneles kolm kuud tagasi Rahvarinde muuseumis Keskerakonna konverentsil «Andke meile linnapea tagasi!».
Edgar Savisaare kaitsja Oliver Nääs kõneles kolm kuud tagasi Rahvarinde muuseumis Keskerakonna konverentsil «Andke meile linnapea tagasi!». Foto: Eero Vabamägi

Ametist kõrvaldatud Tallinna linnapead Edgar Savisaart kriminaalmenetluses esindav vandeadvokaat Oliver Nääs (29) ütles pärast esmast tutvumist toimikuga, et uurimisasutused on asjas näinud ohtu riiklikule julgeolekule, sest pealtkuulamisprotokollide seas on ka kaitsepolitsei teabehanked. Kas see on põhjendatud, selgitab välja juba kohtuprotsess.

-Olete saanud esimese pilgu toimikule peale visata. Milline mulje asitõenditest jääb?

Ma ei ole toimiku sisuga tuttav, aga olen jõudnud sirvida toimikut sellest aspektist, kui mahukas see on. Laias laastus tean ka, mida need toimikud võiksid sisaldada tõendite vormi mõttes. Köiteid on kokku 28.

-Prokuratuur andis toimikutega tutvumiseks aega 28. juunini. Kas see aeg tundub piisav?

Ma ei oska otsekohe sellele vastata, ent kindlasti on tegemist mahuka asjaga, eriti Edgar Savisaare seisukohalt, kellel on seal mitmeid episoode seoses väidetava altkäemaksuga, lisaks ka vana väidetav rahapesu juhtum. Teiste isikute osas ei ole see nii ajamahukas. Kui meil tekib vajadus ajapikendust saada, siis kindlasti taotleme seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles