Kalamaja päevad sinus eneses

Mart Juur
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Inimesed jagunevad tuimadeks ja tundlikeks. Ahto Tigu on ülitundlik. Tema elu pole kerge. Eriti raske on kevadel, kui tuimad talveunest ärkavad ja oma olemasolust häälekalt teada annavad.

Eelmisel nädalavahetusel jäi Ahto lõksu. Kuidagimoodi oli ta suutnud unustada tõsiasja, et tulekul on Kalamaja päevad, muidu oleks aegsasti pileti ostnud ja rongiga maale vanaema juurde sõitnud. See on ülitundliku inimese puhul üpris tavaline, et vaimuilmast ja kehast saabuvate sõnumite dešifreerimisega on nii palju tegemist, et välismaailma signaalid ei jõua kohale.

Või siis ei jätku intellektuaalset ressurssi nende tõlgendamiseks. Igatahes laupäeva hommikul oli Ahto üllatus suur, kui harjumuspärase köögikraani tilkumise asemel äratas teda Vana-Kalamaja tänavalt kostev lärm. Sinna oli püsti löödud lava, kus mürtsus puhkpilliorkester.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles