Kuningaküla metsatulekahju piirkonnas tekkis uus põleng

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningaküla metsatulekahju piirkonnas avastati eile uus metsapõleng.
Kuningaküla metsatulekahju piirkonnas avastati eile uus metsapõleng. Foto: Päästeamet

Ida-Virumaal Kuningaküla lähistel laupäeval puhkenud metsatulekahju piirkonnas avastati eile pärastlõunal uus põleng, mis laienes kiiresti 20 hektarile. Päästeamet andis põlengule kõrgeima ehk neljanda väljakutse astme. Süttinud metsa lähedal ei ole inimasustust, mistap ei ole inimestele ega hoonetele ohtu.

Häirekeskus sai laupäeva pärastlõunal teate, et Illuka vallas Kuningakülas põlevad metsanoorendik ja pinnas kokku 15 hektari ulatuses. Raskendatud ligipääsu tõttu veeti päästevarustus sündmuskohale piirivalve veesõidukitega.

Päästetöö juhi hinnangul oli laupäeva õhtul tule levikiirus umbes 1,2 meetrit minutis. Metsapõlengu kustutamisele kaasati vabatahtlikud ja eritehnika. Kustutustööde käigus leiti Teise maailmasõja aegseid lõhkekehasid, mille kahjutuks tegemiseks kutsuti kohale demineerijad. Politsei- ja piirivalveameti helikopter valas tulle ligi 40 tonni vett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles