Tallinna kesklinnas vajus puumaja kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästeamet sai täna hommikul 10.30 paiku väljakutse Tallinna kesklinna Kunderi ja Jakobsoni tänava nurgale, kus oli vana puumaja kokku varisenud. Inimesed viga ei saanud.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Peeter Randoja ütles Postimees.ee`le, et tegemist on tühjalt seisva puumajaga. Päästjad vaatasid hoone üle ning tuvastasid, et ükski inimene varingu alla ei jäänud. Igaks juhuks sõitis kohale ka kiirabi.

Kas maja varises lume raskuse all või mingil muul põhjusel kokku, ei ole praegu teada.

Päästeamet teatas juhtunust ka linnavalitsusele. Kuna  katus on kõnniteel, tuleb tänava rusudest vabastamiseks midagi ette võtta. Autode liiklust varing ei sega.

Kohapeal oli näha, et kokkuvarisenud maja katuselt oli maha libiseńud päris muljetavaldav kogus lund. Seega võib arvata, et tühjalt seisnud hoone ei pidanud lihtsalt sulaga raskeks muutunud lume raskusele vastu. Nõukogudeaegse eterniidiga kaetud katus oli iseenesest terve, mistõttu võib oletada, et järele andsid muud konstruktsioonid.

Mupo oli maja ümber vedanud lindid, inimesed pidid mööda Kunderi tänavat liikudes minema teisele poole teed, et edasi pääseda.

Kokkuvarisenud maja vaatama jäänud vanaproua Herta sõnul oli õnn, et varisemise hetkel keegi hoone juures kõnniteel ei olnud. Seal asub ju ka vöötrada, kus keskturult tulevad või sinna suuunduvad inimesed pidevalt üle tänava pääsemist ootavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles