Sotsiaalministeerium määras värbamiskvoodid (3)

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: KESKNOORED PIKETEERIMAS SOTSIAALMINISTEERIUMI EES : TALLINN, EESTI, 16SEP14
Kesknoored piketeerimas Sotsiaalministeeriumi ees. 
lt/Foto LIIS TREIMANN/POSTIMEES
TLMPM03: KESKNOORED PIKETEERIMAS SOTSIAALMINISTEERIUMI EES : TALLINN, EESTI, 16SEP14 Kesknoored piketeerimas Sotsiaalministeeriumi ees. lt/Foto LIIS TREIMANN/POSTIMEES Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Sotsiaalministeerium on jaganud maakondade ja ministeeriumide vahel arvu tuhat ja määranud nii selle, kui palju tuleks järgmise viie aasta jooksul võtta kohalikesse omavalitsustesse ja riigiasutustesse tööle püsiva töövõimekaoga inimesi.

Sellise eesmärgi seadis valitsusasutustele riigikogu, võttes vastu töövõimereformi seadusi. Ümmargune number tuhat jagati minister Jevgeni Ossinovski sõnul laiali puht mehaaniliselt. Arvestati, kui palju inimesi praegu avalikus sektoris tööl on, kui palju on vaja juurde võtta, arvestati protsente ja jagati haldusalade ja maakondade kaupa laiali.

«See ei ole mingi kvoot, mille puhul hakkame näpuga järge ajama, vaid et asutused seaksid endale eesmärgi oma personalivalikutes arvestada rohkem ka vähenenud töövõimega inimesi,» ütles tööminister Ossinovski.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles