Eesti pelmeenikuningas investeerib Venemaa põldudesse (3)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja avas Aleksandr Musarovi Venemaal registreeritud firma Bristol Novgorodi oblastis moodsa kartulihoidla, kuhu võeti tööle kõik kohalikud naised palgaga 15 000–18 000 rubla kuus. Sealse kandi kohta on see väga korralik palk, mida muidu saaksid naised vaid siis, kui sõidaks iga päev 60 kilomeetri kaugusele Veliki Novgorodi tööle.
Äsja avas Aleksandr Musarovi Venemaal registreeritud firma Bristol Novgorodi oblastis moodsa kartulihoidla, kuhu võeti tööle kõik kohalikud naised palgaga 15 000–18 000 rubla kuus. Sealse kandi kohta on see väga korralik palk, mida muidu saaksid naised vaid siis, kui sõidaks iga päev 60 kilomeetri kaugusele Veliki Novgorodi tööle. Foto: Jaanus Piirsalu

Aleksandr Musarovi kontor asub Tallinna külje all Jüris, kus tema tehas UVIC toodab suurema osa Balti riikides müüdavatest pelmeenidest. Tema peamine tähelepanu on aga juba mõnda aega olnud suunatud suurejoonelisele põllumajandusprojektile üle piiri Venemaal Novgorodi oblastis.

1990. aastate algul tegi moskvalane Musarov oma elus kannapöörde, kui tuli suurelt Venemaalt väikesesse Eestisse äri ajama. 2013. aastal tähistas tema külmutatud toite tootev tehas 20. sünnipäeva. Musarov rääkis ajakirjanikele siis, et Eestis on tema meelest loodud äriajamiseks peaaegu ideaalsed tingimused, ning oli oma Baltimaade turu vallutanud firmaga silmanähtavalt rahul.

Samal ajal mõlkusid ennast juba vabalt Eesti ärimeheks nimetada võival Musarovil peas palju suuremad äriideed. Talle oli Baltimaadest väheks jäänud ning ta oli otsustanud teha tagasipöörde – alustada uuesti äriga Venemaal, mida ta nii hästi tundis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles