Abilinnapea: noortel esineb vaimse tervise probleeme järjest sagedamini

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul esineb lastel ja noortel järjest sagedamini vaimse tervise probleeme ja riik peaks vastavat valdkonda enam rahastama.

Martinsoni sõnul on saabunud viimane aeg teadvustada olukorra ohtlikkust, millesse oleme jõudnud, teatas Raepress.

«Lastel ja noortel esinevad vaimse tervise probleemid järjest sagedamini,» tõdes ta.«Kas tõesti avaks vaid katastroof otsustajate silmad, kelle käsutuses on rahahoovad.»

Loodan, et riiklikul tasandil mõistetakse, mida tähendab nii olulise valdkonna tähelepanuta jätmine, kommenteeris abilinnapea sotsiaalministeeriumi otsust jätta lastehaigla juurde kavandatav Laste Vaimse Tervise Keskus rajamata.

Tallinna lastehaiglas toimub täna ka üritus, kus lastearstid ja lastepsühhiaatrid kõnelevad Soomet vapustanud sündmustest ajendatult samasuguse reaalse ohu võimalikkusest Eestis ja arutlevad laste vaimse tervise kriiside ennetustegevuse üle.

Lühiettekandega esineb Martinson ning Tallinna lastehaigla lastepsühhiaater Piret Visnapuu räägib Soome sündmuste võimalikust analoogist Eestis.

Lastehaigla psühhiaatriateenistuse juhataja Anne Kleinberg teeb ettekande hoiakutest Eestis laste vaimse tervise olukorda suhtumisel ja abi võimalustest ning lastehaigla juhatuse esimees Mall Riikjärv arutleb teemal, mida toob kaasa Laste Vaimse Tervise Keskuse rahastamata jätmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles