Seitse asja, mida sa lennukitoidu kohta ei teadnud

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi erimenüü valmistamisel võetakse juba ette arvesse nõusid, kus toite serveeritakse.
Finnairi erimenüü valmistamisel võetakse juba ette arvesse nõusid, kus toite serveeritakse. Foto: Finnair

1. Lennukis tajub inimene toidu maitset halvemini kui maapinnal. Osaliselt on põhjus selles, et õhurõhk on maapinna omast erinev ja õhuniiskus madal. Uuringud on näidanud, et ka lennukimootorite mürin võib maitsetaju nõrgendada.

2. Selle kompenseerimiseks võivad lennukitoidud sisaldada natuke rohkem soola. Maapinnal võivad lennukitoidud tunduda üsna soolased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles