Itaalia alistas kaheksandikfinaalis tiitlikaitsja, Belgia sammus kindlalt edasi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia värava autor Giorgio Chiellini ja väravavaht Gianluigi Buffon võisid eile rõõmustada.
Itaalia värava autor Giorgio Chiellini ja väravavaht Gianluigi Buffon võisid eile rõõmustada. Foto: SCANPIX

JALGPALL. Eile peeti jalgpalli EMil nelja aasta taguse suurturniiri finaali korduskohtumine, kus kahest suurest pääses edasi Itaalia, üleeile õhtul kindlustas koha veerandfinaalides ka Belgia.

Kui eelmisel EMil alistas Hispaania finaalis itaallased kindlalt 4:0, siis eile jäid tiitlikaitsjad kaheksandikfinaalis kohe alguses surve alla ning Itaalia asus kohtumist juhtima 33. minutil: itaallased teenisid karistuslöögi ja Ederi madala löögi suutis Hispaania väravas seisnud David de Gea küll tõrjuda, ent Gerard Pique jäi värava ette üksinda mitme itaallase vastu ja Giorgio Chiellini saatiski palli Hispaania väravasse.

Teisel poolajal jätkus võitluslik mäng ja Hispaanial oli mitu võimalust, kuid Itaaliat hoidis hästi vee peal 38-aastane Gianluigi Buffon, kes oma selja taha ühtegi palli ei lasknud. Esimesel lisaminutil otsustasid itaallased mängu saatuse hilise väravaga, kui jala sai valgeks Graziano Pellè. Nii kirjutas Itaalia kaheksandikfinaalis tabelisse 2:0 võidu ja sellega tõugati tiitlikaitsjad konkurentsist. Seejuures kaotas suurturniiri kohamängudes Hispaania viimati just täna kümne aasta eest, kui Saksamaal peetud MMi kaheksandikfinaalis jäädi 1:3 alla Prantsusmaale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles