Ministrid Mikk Saar, Sven Soiver, Heimar Lenk ... (5)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmast silma intervjuude abil läbi viidud üle-eestilises küsitluses osales 807 vähemalt 18-aastast inimest.
Silmast silma intervjuude abil läbi viidud üle-eestilises küsitluses osales 807 vähemalt 18-aastast inimest. Illustratsioon: Allikas: Ühiskonnauuringute Instituut

Tegelikult ükski pealkirjas nimetatud meestest – vastavalt muusikalilaulja, TV3 uudistetoimetaja ja riigikogu liige – Stenbocki majas ametis ei ole. Ometi pakkus nii mõnigi Ühiskonnauuringute Instituudi uuringule vastanu, et Eesti kultuuriminister on Mikk Saar (tegelikult on selles ametis Indrek Saar) ja rahandusminister Sven Soiver (tegelikult Sven Sester). Küll aga võib hea poliitõnne korral minister saada kogenud Toompeal olijast Heimar Lengist.

Eesti ministrite tuntuse edetabelit valitseb ülekaalukalt Reformierakond eesotsas peaminister Taavi Rõivasega. Tervelt 90 protsenti uuringus osalenutest teadis, et just tema on praegune valitsusjuht. Teisele kohale tuli hetkel parteitu, kuid Reformierakonnale lähedane välisminister Marina Kaljurand. Tema ametikohaga on kursis ligi kolmandiku võrra vähem vastajaid – 61 protsenti. Oravatele tõi pronksmedali haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi, keda teati Rõivasest täpselt poole vähem, 45 protsenti.

Pärast kümneprotsendilist kaotust kolmandale kohale tulevad edetabelis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) tuntumad esindajad valitsuses. Kultuuriminister Indrek Saare viib tema ametiga kokku 35 protsenti ja Hannes Hansot kui kaitseministrit teab 28 protsenti vastanutest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles