Valitsus ei toeta nädalavahetusele langevate pühade pikendamist (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui nii mõneski riigis saab töötaja esmaspäeval puhata, kui püha nädalavahetusele langeb, siis Eestis nii ei ole.
Kui nii mõneski riigis saab töötaja esmaspäeval puhata, kui püha nädalavahetusele langeb, siis Eestis nii ei ole. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui nii mõneski riigis lükatakse nädalavahetusele langenud riigipüha edasi ning tööl käiv inimene saab seega esmaspäeva vabaks, siis Eestis ei ole valitsus seni selleks põhjust näinud.

Aeg-ajalt kerkib ikka üles küsimus, kas juhul, kui mõni riigipüha langeb nädalavahetusele, ei võiks püha n-ö edasi lükata ning selle asemel töötajatele hoopis vaba esmaspäeva anda. Nii on paljudes riikides, sealhulgas Suurbritannias, Luksemburgis ja Venemaal.

Näiteks Uus-Meremaal on selliste pühade kohta oma väljendki: esmaspäevased puhkepäevad. Sellised pühad on näiteks jõulud ja aastavahetus. Kui viimane langeb nädalavahetusele, saab töötaja, kes nädalavahetusel töötama ei pea, esmaspäeva või teisipäeva vabaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles