Kui juba hommikul vara rivis seisma pead sa...

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähelepanelike pilkude all näitasid tulevased kaitseväelased kaasavõetut.
Tähelepanelike pilkude all näitasid tulevased kaitseväelased kaasavõetut. Foto: JUSS SASKA

Veidi sombune juulihommik. Bussid erinevates Eesti linnades juba ootavad. Üle Eesti on kogunenud sadu noormehi, kes on valmis kodumaa eest välja astuma. Soojade embuste ning kallimatelt saadud kuumade suudluste saatel asutakse teele määratud väeosadesse, millest saab paljudele elukoht tervelt üheteistkümneks kuuks.

Uute sõdurite väljaõpe algab sõduri baaskursusega, kus esimese kümne nädala jooksul omandavad noored üksikvõitleja põhiteadmised ja -oskused ning saavutavad teenistuse jätkamiseks vajaliku füüsilise vormi.

Meie ootame koos fotograafiga tulevasi reamehi Tapa linnakus. Mõned noormehed on juba kohal ja ootavad edasisi instruktsioone. Paljud on veel aga saabumata. Kohalolijad istuvad kannatlikult koridoris, püüdes kiivalt oma emotsioone varjata, kuid õhk on hinges pakitsevast ärevusest juba selletagi paks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles