Ministeerium: Eestisse jõudnud kvoodipagulaste elu läheb hästi (15)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohanenud pagulaspere. Fotol ei ole Eestisse kolinud pagulased.
Kohanenud pagulaspere. Fotol ei ole Eestisse kolinud pagulased. Foto: SCANPIX

Kreekast Eestisse jõudnud kvoodipagulaste elu kulgeb plaanipäraselt, mõned täiskasvanutest on juba läinud tööle ning kooliealised lapsed on läinud kooli.

«Siia saabunud põgenikel läheb hästi - kõik on liikunud plaanipäraselt ja nad elavad oma igapäevast elu uues keskkonnas,» ütles BNS-ile sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Oskar Lepik. Ta lisas, et mõned täiskasvanutest on läinud tööle ning ülejäänud on töötukassas arvel ja tegelevad tööotsingutega.

«Neil kõigil on olemas dokumendid,» ütles Lepik. «Nad on käinud ära kohalikus omavalitsuses ja teinud toimetulekutoetuse taotlused.»

Lepiku sõnul alustavad pagulased keeleõpet ühe kuu jooksul alates Eestisse saabumisest. «Kooliealised lapsed on juba liikunud edasi haridussüsteemi. Nad ei õpi küll tavaprogrammi järgi, aga õpivad alguses suurema rõhuga eesti keelel,» lisas ta.

Eesti on seni paigutanud ümber 27 sõjapõgenikku Kreekast. Esimesed seitse pagulast jõudsid Eestisse 29. märtsil, järgmised 12 aprilli lõpus ning juunis jõudis Eestisse veel kaheksa inimest.

Saabujad on seni suunatud Tallinnasse, Tartusse ja Haapsallu.

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles