Fotod: segane, sürrealistlik ja särav Ameerika

Sander Ilvest
, foto- ja videoreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Brooklyni silda New Yorgis ületavad tuhanded turistid, siis kõrval olevat Manhattani silda saab ületada palju rahulikumas meeleolus.
Kui Brooklyni silda New Yorgis ületavad tuhanded turistid, siis kõrval olevat Manhattani silda saab ületada palju rahulikumas meeleolus. Foto: Sander Ilvest

Filmidest justkui tuttavaks saanud Ameerika on mu unistuste reisisiht olnud juba mitu aastat. Eelmise aasta lõpus ostsin lennupiletid ära ja see kuu aega USAs oli nagu filmis.

New York idarannikul on rahvaste sulatusahi, kus inimesed on nii erinevad, et nad ei huvita üksteist. USA meditsiinipealinnas Philadelphias annavad tänavail tooni arstide sinakasrohelised riided. Washingtonis jagunevad inimesed kaheks: turistid ja need, kes on ülikonnas. Bussireis Indianasse ümberistumistega väikelinnades oli nii keeruline, et ka kohalikud inimesed olid pidevalt segaduses. Rõõmsas ja avameelses San Franciscos ei saanud mahagi istuda ilma, et keegi ei tuleks rääkima või midagi küsima. Los Angeleses näisid kõik olevat vaid turistid, mõne vaprama kohaliku võis leida vaid rannas rulluiskudel kihutamas. Sürrealistliku kõrbemaastiku taustal säravas Las Vegases suutsime käia vaid siis, kui päike oli kadunud ja tapva kuumuse endaga kaasa viinud. Chicagos ei kostnud küll akendest bluusi, kuid jõgi voolas seal tagurpidi ja raudteed kulgesid sõiduteede peal, mitte all. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles