Prokuratuur: Mahla tänava plahvatuse põhjustas tehases toodetud lõhkeseadeldis (1)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Tallinnas Mahla tänava kortermaja keldris toimunud plahvatuse põhjustas esialgsetel andmetel tehases toodetud lõhkeseadeldis, mitte n-ö isevalmistatud pomm, avaldas prokuratuur seni teada oleva info.

Viiekorruselise kortermaja keldris toimunud plahvatuses hukkus 1939. aastal sündinud mees, kelle perekonnal on samas majas korter.

«Esialgsetel andmetel põhjustas plahvatuse tehases toodetud lõhkeseadeldis ehk tegemist ei olnud nii-öelda isevalmistatud pommiga,» kinnitas prokuratuuri pressinõunik Arno Põder.

Ta lisas, et lõhkekeha tüübi kohta avaldatakse info siis, kui see leiab ekspertiisi käigus kinnitust. Samuti selgitatakse uurimise käigus välja kõik plahvatuse toimumise asjaolud.

Kaitsepolitsei alustas juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust lõhkeseadeldise ebaseadusliku käitlemise paragrahvi alusel. Uurimist juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Loe lisaks:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles