Veeteede amet oli üleliia abivalmis

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veeteede ameti kaater toimetas kultuuriministeeriumi palvel 3. juulil Naissaarele Nargenfestivali esinejaid.
Veeteede ameti kaater toimetas kultuuriministeeriumi palvel 3. juulil Naissaarele Nargenfestivali esinejaid. Foto: Eero Vabamägi

Veeteede amet ja kultuuriministeerium vilistasid seadusele ja sõidutasid ülemöödunud pühapäeva õhtul Nargenfestivali näitlejad Naissaarele. Et kõik tunduks paberil õige, pugesid riigiametid halduskoostöö seaduse ametiabi taotlemise korra taha.

Tartu Ülikooli võrdleva õigusteaduse professori Raul Naritsa sõnul on seadust püütud oma nägemise järgi ära kasutada, kuid õigusriik nii käituda ei tohi. «Seadust ei saa kohaldada põhimõttel «me arvame, et nii on mõistlik ja teeme selle ära»,» on ta veendunud.

Halduskoostöö seaduse eesmärk on reguleerida eri riigiasutuste omavahelisi suhteid olukorras, kus ühe riigiasutuse ülesannete täitmiseks on vaja teise riigiasutuse kasutuses olevaid võimalusi. Seadus sätestab ka korra, kuidas ja millistel tingimustel võib üks riigiasutus teiselt ametiabi küsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles