Euroopa Liit rahastab Balticconnectori ehitamist enam kui 200 miljoni euroga

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitoru. Foto on illustratiivne.
Gaasitoru. Foto on illustratiivne. Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Komisjon teatas eile, et Euroopa Liidu liikmesriikide tasandil on otsustatud rahastada Eesti ja Soome maagaasi ülekandevõrke ühendava Balticconnectori ehitamist 187,5 miljoni euroga. Lisaks sellele sai rahastuse ka Eesti ja Läti vahelise gaasiühenduse tugevdamine, millele eraldatakse 18,6 miljonit eurot.

Kokku otsustati energiataristuprojekte ELi liikmesmaades finantseerida 263 miljoni euro eest, millest lõviosa ongi mõeldud gaasiühenduse väljaehitamiseks Läänemere regioonis. Balticconnectori ja Eesti-Läti gaasiühenduse tugevdamise eelarve on kokku eeldatavalt 300 miljonit eurot, seega kaasrahastab EL projekte 206 miljoni euro ulatuses.

Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnector arendajad Elering ja Soome riigile kuuluv Baltic Connector Oy esitasid tänavu 27. aprillil Euroopa Komisjonile taotluse ühenduse ehitamisele kaasrahastuse saamiseks Euroopa ühendamise rahastust (CEF), mis on projekti arendajatele eelduseks lõpliku investeerimisotsuse tegemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles