SAPTK sai eelmisel aastal üle 212 000 euro annetusi (6)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAPTKi juhid Markus Järvi (vasakul) ja Varro Vooglaid.
SAPTKi juhid Markus Järvi (vasakul) ja Varro Vooglaid. Foto: Tairo Lutter

Kooseluseaduse vastaste aktsioonidega silma paistnud Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) sai eelmisel aastal eraisikutelt enam kui 212 000 eurot annetusi, lähiaastatel loodavad sihtasutuse juhid püsiannetajate arvu kahekordistada.

SAPTKi juhatuse liikmed Varro Vooglaid, Toomas Vooglaid ja Markus Järvi märkisid juuni lõpus esitatud majandusaasta aruandes, et eelmisel aastal moodustas enamiku sihtasutuste tuludest tuhandete väikeannetajate panus.

«Kui 2013. aastal toetas meie tegevuse ülesehitamist meie sõprade juhtimisel Poolas tegutsev Piotr Skarga Instituut, siis 2014. ja 2015. aastal ei ole me enam välismaiseid annetusi saanud ja sõltume üksnes eesti eraisikutest annetajate toetusest. Selline olukord tagab meile reaalse vabaduse ja sõltumatuse seista selle eest, mida peame õigeks ja heaks, ega aseta meid olukorda, kus oleksime sunnitud langetama oma otsuseid lähtudes avaliku võimu esindajate suunistest, nagu mitmed teised niinimetatud kodanikeühendused seda teevad,» kirjutasid sihtasutuse juhid mulluses tegevusaruandes.

Nende sõnul käivitas SAPTK septembris ka püsiannetajate programmi, millega on praeguseks ühinenud üle 500 inimese. Lähiaastatel loodetakse aruande kohaselt jõuda esmalt 750 ja seejärel juba 1000 püsitoetajani.

Majandusaasta aruandest selgub, et 2012. aasta sügisel tegevust alustanud SAPTK kogus eelmisel aastal eraisikute annetustena 212 542 eurot, millele lisandus Aadu Luukase Sihtasutuse preemia 32 000 ja ettevõtlusest saadud tulu 1711 eurot. Aasta varem moodustasid eraisikute annetused 267 007 ja 2013. aastal 166 265 eurot. Poola katoliiklikult eraorganisatsioonilt saadi 2013. aastal lisaks veel 105 779 eurot annetusi.

SAPTKi juhid märkisid aruandes, et kuna sihtasutuse tööpõld muudkui laieneb ja ootused nende suhtes kasvavad, siis püütakse tänavu oma organisatsiooni struktuuri laiendada, et oma ülesannetega paremini hakkama saada. «Ennekõike pühendume 2016. aastal rahvaalgatuse õiguse taastamise püüdlustele ning meie oma meediasüsteemi ehitamisele. Samuti püüame panna varasemast rohkem rõhku loengute, seminaride ja konverentside korraldamisele ning hariduslike materjalide loomisele,» kirjutasid nad.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles