Hillary Clintoni konservatiivne tagalamees

Hanna-Hulda Reinkort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton kaelakuti demokraatide asepresidendikandidaadi Tim Kaine'iga möödunud nädala laupäeval Florida valijate ees. 2008. aasta eelvalimistel jäi aga Kaine Barack Obama, mitte Clintoni selja taha ning on siiani praeguse presidendiga lähedane.
Hillary Clinton kaelakuti demokraatide asepresidendikandidaadi Tim Kaine'iga möödunud nädala laupäeval Florida valijate ees. 2008. aasta eelvalimistel jäi aga Kaine Barack Obama, mitte Clintoni selja taha ning on siiani praeguse presidendiga lähedane. Foto: Sipa USA/ScanPix

USA demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton nimetas möödunud reedel oma asepresidendikandidaadiks Virginia osariigi senaatori Tim Kaine’i. Clinton panustab selle käiguga võimalusele siseneda katoliiklasest Kaine’i abil vaenlase territooriumile, ent tema põhivalijaskonda see valik just rõõmust õhku hüppama ei pannud.

Pealtnäha tundub demokraatide vastne asepresidendikandidaat Kaine justkui vabariiklaste parteiliinis samale ametipostile nimetatud Mike Pence’i koopia. Mõlemad mehed on 50. eluaastates, hallipäised, abielus, neil on kolm last, hariduselt juristid ja pärit katoliiklikust perest. Sellega aga sarnasused ka piirduvad. 

Endise misjonäri ja katoliiklasena on Kaine isiklikult abortide vastu, kuid pooldab siiski naiste õigust ise otsus langetada. Teine vastuolu ilmneb massitulistamiste taustal fookusesse tõusnud relvakontrolli poliitika osas. Hoolimata sellest, et ta on ka ise relvaomanik, pooldab ta rangemat relvakontrolli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles