Politseijuht: taksojuhid tahavad «magusa koha» eest maksta

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Põhja politseiprefekt Elmar Vaher ütles Tallinna volikogus taksomaffia teemalisele küsimusele vastates, et politseil on palju ära teha, kuid probleem on ka selles, et taksojuhid on ise nõus «magusa koha» eest maksma.

«Kahjuks peab tõdema, et üks osa sellest probleemist on ka see, et taksojuhid tahavad maksta,» märkis Vaher linnavoliniku Ülle Rajasalu küsimusele vastates. Rajasalu soovis politseijuhilt teada saada, kas politsei on suuteline taksomaffiat likvideerima.

Vaher tunnistas, et politseil on taksonduse vallas palju ära teha ning kellegi teise kraesse seda probleemi ei aeta.

Samas märkis ta, et linn ja riik saaksid samuti probleemi lahendamisele kaasa aidata läbi nõuete, mis esitatakse juhtidele ja sõidukitele.

Vaheri sõnul on taksomaffia küsimusega politsei pidevalt tegelenud ning väitis, et pilt taksonduses on parem kui see oli varasematel aastatel.

Ka Põhja politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo juht Harrys Puusepp märkis täna Postimees.ee`le, et võitlemaks «Pealtnägijas» näidatud taksomaffiaga tuleb politseil saada koostööle taksojuhid, kes niinimetatud maksustamisega on kokku puutunud.

«Seni aga paraku on selles vallas vajaka jäänud ning loodame, et edaspidi selles osas olukord paraneb,» tõdes ta. «Raske on võidelda, kui need keda aidata tahad, lepivad olukorraga, kus neilt nõutakse raha asja eest, mille eest pole seaduslikku alust raha küsida.»

Puusepp lisas, et politsei on igati huvitatud informatsioonist, mis aitab võidelda kuritegevuse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles