Olümpiablogi: Rios on ka nupu vajutamiseks inimene tööle võetud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liftis nuppude vajutamine võib ka olla töö.
Liftis nuppude vajutamine võib ka olla töö. Foto: SCANPIX

Rios ringi liikudes jääb ikka silma, et kõigeks on aega ja näiteks buss ei peagi graafikus kirjas oleval ajal väljuma. Mõni buss võib lihtsalt vahelt ära jääda või tuleb paarikümmend minutit hiljem. Samas on olemas ametikohad, mida Eestis ettegi kujutada ei oska.

Üks veidramaid tööposte on liftis nuppude vajutaja. Hotellis, kus ööbivad Postimehe ajakirjanikud, võib aeg-ajalt (nädalas on ta tööl umbes kolme päeval ja enamasti hommikuti) sellist töötajat ka näha. Hommikul lifti astudes istub seal tihtipeale üks naisterahvas, kellele tuleb siis enda sõidusoov teada anda. Kui selles polegi ehk midagi imelikku, siis aeg-ajalt vajutab ta ka lihtsalt mingeid nuppe. Kui meil on vaja sõita kaheksandalt korruselt kolmandale hommikusöögile, siis vahelduseks saame läbi sõita ka 13. korruselt.

Iseenesest võiks ju kolmandale korrusele ka trepist minna, kuid hotelli ainus trepp on mõeldud varuväljapääsuks. Nii kulubki liftisõidule ikka harjumatult palju minuteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles