Ülikooli jätab pooleli kolmandik tudengitest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Enne bakalaureusekraadi saamist jääb ülikool pooleli umbes kolmandikul õpilastest, selgus Tartu ülikooli ja Tallinna tehnikaülikooli statistikast.

Tartu ülikooli (TÜ) õppetöö analüüsi spetsialist Kersti Roosimäe ütles, et 2007. aastal bakalaureuseõppes alustanud tudengitest jättis enne eelmisel aastal lõpetamist õpingud pooleli 32 protsenti ning 2006. aastal õpinguid alustanutest oli 2009. aasta lõpuks katkestanud 33 protsenti, vahendas ERR Uudised.

Roosimäe sõnul ei pruugi need arvud olla aga lõplikud, sest osa üliõpilasi on akadeemilisel puhkusel ning nende edasine saatus on lahtine, samuti võivad mõned üliõpilased siiski kooli tagasi tulla.

Roosimäe märkis, et kui kool jääb lõpetamata selleks võimaldatud ajaga - nominaalaeg pluss üks lisa-aasta ja soovi korral ka aasta akadeemilist puhkust - võib oletada, et kooliskäimist takistasid tööelu või isiklik elu.

Nii TTÜ kui ka Tallinna ülikooli kinnitusel langeb kõige enam välja esimese aasta üliõpilasi ning eelkõige tekib raskusi tehnika-, loodus- ja täppisteaduste valdkonda kuuluvatel erialadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles