Europarlamendi asepresident: sügis tuleb Brexiti, Türgi ja pagulastega

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, Eesti, 26.08.2016.
Euroopa Parlamendi asepresident Ulrike Lunacek.
Tallinn, Eesti, 26.08.2016. Euroopa Parlamendi asepresident Ulrike Lunacek. Foto: JUSS SASKA/PM/SCANPIX BALTICS

Euroopas on suurenenud vähemus, kes toetab Vene-vastaste sanktsioonide lõpetamist, rääkis intervjuus Postimehele europarlamendi asepresident Ulrike Lunacek.
 

-Mis eesoleval sügisel europarlamendi tähtsamad teemad on?  

Brexit, ootame, mida britid kavatsevad teha. Olen Euroopa Komisjoni juhi Jean-Claude Junckeri ja europarlamendi juhi Martin Schulziga ühel meelel, et kui selline otsus sai tehtud, siis paluks sellega tegeleda nii kiiresti kui võimalik.

Kui sellega läheb aega vähemalt kaks aastat, siis tahame teada, millises positsioonis meie oleme. Ka Suurbritannia peab teadma, millises seisus nemad on. See on majandusele oluline, ja ka ELi kodanikud Suurbritannias ja britid Euroopas peavad teadma, mis toimub, sest nad peavad ehk elulisi otsuseid langetama.  

Sellel teemal võib lasta aasta aega õhus rippuda, kuid meil on vaja selgust. Näiteks toimuvad ühe probleemi näitena ka 2019. aastal europarlamendi valimised.  

Nii et Brexit tuleb teemaks, ja kindlasti ka Türgi, pagulased ning küsimused, mida teha riikidega, kes ELi väärtusi enam ei esinda.

-Millised suhted peaks ELis edaspidi Türgiga olema? Liitumist küll pole tulemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles