Galerii: haridus- ja teadusminister Maris Lauri andis riigikogu ees ametivande

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridus- ja teadusminister Maris Lauri astus täna ametisse ametivande andmisega Riigikogu ees.

«Asudes täitma Vabariigi Valitsuse liikme kohustusi, olen teadlik, et kannan selles ametis vastutust Eesti Vabariigi ja oma südametunnistuse ees. Tõotan pühalikult jääda ustavaks Eesti Vabariigi põhiseaduslikule korrale ning pühendada oma jõu eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisele,» luges Maris Lauri ette valitsusliikme ametivannet.

President Toomas Hendrik Ilves nimetas eile peaminister Taavi Rõivase ettepanekul välisministriks endise haridus- ja teadusministri Jürgen Ligi ning uueks haridus- ja teadusministriks Maris Lauri. Seaduse kohaselt saab minister alustada oma tööülesannete täitmist peale Riigikogu ees ametivande andmist. 

Maris Lauri oli enne haridus- ja teaduministri ametisse asumist Riigikogu liige. Ta töötas aastatel 2014-2015 rahandusministrina ning enne seda peaministri majandusnõunikuna. 

Maris Lauri on Eesti majandusanalüütik, ta on töötanud Eesti Pangas, Tallinna Pangas, Hansapangas ja Swedbankis, lugenud loenguid kõrgkoolides ning juhendanud väitekirju. Lauri on Ettevõtlus Arendamise Sihtasutuse nõukogu liige ja auditikomitee esimees. 

Jürgen Ligi töötas enne välisministri ametikohale asumist haridus- ja teadusministrina. Varasemalt, aastatel 2009-2014 on ta töötanud rahandusministrina ning aastatel 2005-2007 kaitseministrina. Jürgen Ligi on olnud Riigikogu VIII, IX, X, XI ja XII koosseisu liige. 

Välisminister Marina Kaljurand esitas peaminister Taavi Rõivasele tagasiastumispalve reedel, 9. septembril. Eile vabastas Vabariigi President Kaljuranna välisministri ametist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles