Miljoni küsimus: Kaljuranna tegelik sisu (25)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Erik Prozes / montaaž

End parteiüleseks presidendikandidaadiks nimetav Marina Kaljurand naudib vanade Reformierakonnast pärit sõprade toetust ning hakkab võitma poolehoidu ka sotside hulgas.

«Me teeme Keiduga (Pentus-Rosimannus – R. B.) tihedat koostööd.» Umbes sellise lausega tuli hiljuti kuluaarivestluses välja presidendikandidaatide populaarsustabelit juhtiv Marina Kaljurand. Naine, kes nimetab end kõige sõltumatumaks ja erakondadeüleseks kandidaadiks.

Kaljuranna toetusmeeskonda süvenedes tekitab selline positsioneerimine küsimusi. Sest kui kõigi teiste teadaolevate presidendikandidaatide seljatagune on valdavalt selge, siis Kaljuranna taustajõududest on nii mõnigi avalikkusele tuntud pigem skandaalide kaudu.

Näiteks perekond Rosimannused. Või praamiärimees Leedo «sidrunite skandaaliga» laiemalt tuntuks saanud Remo Holsmer. Kaljuranna üks suuremaid toetajaid on Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) Reformierakonda üle hüpanud Eerik-Niiles Kross, üks operatsiooni Hõbekuul autoreist, mis sundis Siim Kallase 2014. aastal peaministrikohast loobuma.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles