VoteWatch tunnistas mõjukaimaks Eesti eurosaadikuks Kallase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Tanel Meos / Delfi / Eesti Ajalehed

Euroopa Liidu poliitikaprotsesse jälgiva sõltumatu organisatsiooni VoteWatch.eu analüüsi kohaselt on Eesti kõige mõjukam saadik Euroopa Parlamendis liberaalide fraktsiooni liige Kaja Kallas.

VoteWatch paigutas esmaspäeval avaldatud ülevaates Kallase 751 europarlamendi liikmes pingereas seisuga selle aasta september 58. positsioonile, millega ta on kolme Balti riigi saadikute hulgas teisel kohal.

Tänavu mais koostas rahvusvahelise poliitika teemasid kajastav mõjukas väljaanne Politico 40 kõige mõjukama Euroopa Parlamendi liikme nimekirja, milles 30. positsioonile paigutus ainsa eestlasena Kaja Kallas.

Euroopa Parlamendi kõige mõjukam liige on VoteWatchi analüüsi kohaselt parlamendi sakslasest president, sotsiaaldemokraat Martin Schulz. Talle järgnevad parlamendi suurima, Euroopa Rahvapartei (EPP) fraktsiooni sakslasest esimees Manfred Weber ja sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees, itaallane Gianni Pittella.

Balti riikide saadikutest on kõige kõrgemal positsioonil lätlane Krišjānis Karinš EPP fraktsioonist, kes on europarlamendi tööstuse, teadusuuringute ja energeetika komisjoni, majandus ja rahanduskomisjoni ning autotööstuses heitkoguste mõõtmise uurimiskomisjoni liige.

VoteWatch märgib ka, et Põhjamaade ja Balti riikide, eelkõige Soome, Rootsi ja Eesti, saadikud on koos Beneluxi riikide eurosaadikutega märksa mõjukamad, kui nende riikide suurus lubaks eeldada arvestades raporteid, mis nende juhtimisel koostatakse. Teisest küljest aga Ungari, Slovakkia, Sloveenia, Horvaatia ja Kreeka on vähem mõjukad, kui nende riikide suurus lubaks eeldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles