Pirita TOPi alale ehitatakse paarsada kallist korterit

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TOPi ala arhitektuurikonkursi võidutöö näeb mere äärde ette kuni kolmekorruselised hooned, mille vahele jääb avalik ala.
TOPi ala arhitektuurikonkursi võidutöö näeb mere äärde ette kuni kolmekorruselised hooned, mille vahele jääb avalik ala. Foto: OÜ Salto AB

Arhitektuuribüroo Salto AB võidutöö «Pilv» järgi ehitatakse TOPist linna poole jäävasse randa kuni paarsada kallist korterit ja pisut äripinda, parkimine korraldatakse maa all ja säilib piisavalt avalikku maad, et igaüks pääseks priilt mere äärde.

Arenduse eestvedaja Brave Capitali juhatuse liikme Veljo Kuuse sõnul oli konkurss väga tihe. «Kõik võistluse lõppvooru esitatud viis tööd olid tasemel, mis pakkusid kinnistule ja avalikule ruumile huvitavaid lahendusi. Žürii otsustas üksmeelselt «Pilve» kasuks, kuna see eristus kõigist teistest võistlustöödest ja sobitub suurepäraselt Pirita promenaadile,» ütles Kuusk.

Regati pst 1/2/3 kinnistu ostis Pirita Holding OÜ Tallinna Olümpiapurjespordikeskuselt. Kinnistu suurus on 28 000 ruutmeetrit, millest ehitusõigusega on 25 000 ruutmeetrit, kuhu saab rajada üle 200 korteri. 90 protsenti ehitusmahust on korterid, kümme protsenti äripinnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles