SDE otsustab, keda toetada valimiskogu avavoorus (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Kanarik
Kristen Kanarik Foto: www.sotsdem.ee

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) erakorraliselt kogunev juhatus arutab täna õhtul Toompeal koos erakonna valijameestega, keda toetada presidendivalimiste esimeses voorus valimiskogus. Oma kandidaati partei suure tõenäosusega üles ei sea.

SDE peasekretär Kristen Kanarik (pildil) ütles, et otsuse, kuidas hääletada valimiskogu teises voorus, langetavad poolsada sotsiaaldemokraadist valijameest laupäeval, kui on selge, millised kaks kandidaati pääsevad viimasesse vooru. Tema sõnul on SDE kindel soov president valimiskogus ära valida.

Riigikogus presidendiks kandideerinud sotsiaaldemokraat Eiki Nestor ütles end samuti sügavalt lootvat, et valimiskogu valib Eestile presidendi, ning lisas, et sellest eesmärgist peaksid olema kantud ka erakonna tänaõhtused otsused. «Võib-olla inimesed, kes kokku tulevad, arutavad veel kümneid variante, aga minu isiklik soov oleks käituda nii, et president saaks valitud,» ütles ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles