ERR.ee: Linnahallis meenutati Rahvarinde 20. aastapäeva

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Marju Lauristin, Eestimaa Rahvarinde alusepanijad, hilisemad võitluskaaslased ja teineteise oponendid 1989. aastal Moskvas Punasel väljakul..
Edgar Savisaar ja Marju Lauristin, Eestimaa Rahvarinde alusepanijad, hilisemad võitluskaaslased ja teineteise oponendid 1989. aastal Moskvas Punasel väljakul.. Foto: Repro.

Tallinna Linnahallis peeti Rahvarinde 20. aastapäeva, kuhu kogunes umbes 300 inimest, sealhulgas need, kes osalesid delegaatidena 1988. aastal Rahvarinde esimesel kongressil, teatasid

ERR Uudised

.

Rahvarinde kui fenomeni tähtsus seisnes selles, et rahvas suutis organiseeruda ja oma tahtmise keerulises olukorras teoks teha, ütles «Aktuaalsele kaamerale» Vaino Väljas, kelle eesistumisel võttis Eesti ülemnõukogu vastu deklaratsiooni Eesti NSV suveräänsusest.

«Rahvas tegi selle teoks, rahva üksmeel, kokkuhoiutunne. Me peame ütlema nendele, kes olid Rahvarindes, kes seisid Lauluväljakul, Balti ketis, kahtlemata on see midagi sellist, mis jääb ajalukku, iga inimese mällu, südamesse, ja selles ongi selle asja põhiline tunnusjoon,» rääkis Väljas.

Täna oli Linnahallis 200-300 inimest, kes istusid suletud saali ees fuajeesse asetatud toolidel. 20 aastat tagasi oli neid kümneid tuhandeid.

Rahvarinde algataja Edgar Savisaar ütles, et sellist liikumist enam ei tule, kopeerida selliseid liikumisi ei õnnestu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles