Darja tapja sai selgeks tänu uurijate kannatlikkusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Postimehe ajakirjanikest näitas eelmise aasta detsembris uurijatele kätte, kus asub asitõend – naistejalats.
Üks Postimehe ajakirjanikest näitas eelmise aasta detsembris uurijatele kätte, kus asub asitõend – naistejalats. Foto: Liis Treimann

Rääkida, rääkida, rääkida. Kui vaja, kas või kümme korda üle – see oli koolitüdruk Darja tapmise lahendamisel lõpuks edu toonud uurimismeetod.

Möödunud aasta detsembri algusest Darja tapmisega tegelenud kriminaaluurijad teadsid algusest peale, et 14-aastase Narva koolitüdruku surma asjaolusid teavad kaks temast vanemat, tapmise hetkel 18-aastast meestuttavat. Küsimus oli vaid selles, kuidas see teadmine neilt pätipoiste mainega noorukitelt lõpuks kätte saada. See osutus arvatust keerulisemaks.

Väidetavate süüdlasteni jõudmine oli kõige hilisemaga võrreldes käkitegu. Darja surnukeha leidmise järel sündmused kiiruga tagantjärele taastanud uurijad tegid kogukonna kaasabil hõlpsalt kindlaks, kes tapetud neiuga viimasena koos olid.

Need olid needsamad kaks noorukit ja seda kinnitasid ka sündmuskohalt leitud tõendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles