Asendustegevused röövivad valitsuse otsustusvõime (15)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus alustas riigi eelarvestrateegia aruteludega
Valitsus alustas riigi eelarvestrateegia aruteludega Foto: Tauno Tõhk/Riigikantselei

Valitsus arutab tundide kaupa 700-leheküljelisi ülevaateid riigi toimimisest, saadab tagasi tooreid seaduseelnõusid ja nendib, et võiks kiiremini ja paremini, kuid sisuliste otsusteni ei jõuta – selliste sõnadega on nii mõnigi kabinetiliige iseloomustanud praeguse valitsuse tegevust.

Valitsuse istungitel, kus peaks eelnevalt ette valmistatud, läbi arutatud ja kooskõlastatud otsuseid vastu võetama, suurte ja sisuliste otsusteni ei jõuta. «Otsustamise istungid on nagu kabinetiistungid, kus vaieldakse ja arutatakse, et otsuseid ette valmistada,» kirjeldas üks mitut valitsust näinud minister.

Kabinetiistungeid iseloomustas ta pigem jututubadena, kus tehakse tunde kestvaid ülevaateid olukorrast üksikutes valdkondades ehk sisuliselt jutustatakse peaministrile, kes ei armasta ise pikki dokumente läbi lugeda, elu ümber.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles