Aseri kritiseeritud referendum koondab trumbid Əliyevi kätte

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserbaidžaani president Ilham Alijev  koos abikaasa Mehribaniga Bakuus selle aasta juunis riigis esmakordselt toimunud Vormel-1 etapil.
Aserbaidžaani president Ilham Alijev koos abikaasa Mehribaniga Bakuus selle aasta juunis riigis esmakordselt toimunud Vormel-1 etapil. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Aserbaidžaanis toimus eile rahvahääletus, mille eesmärgiks on kriitikute sõnul suurendada praegu 54-aastase presidendi İlham Əliyevi ja tema perekonna võimu riigis.

Aserid said hääletada 29 muudatuse üle, kusjuures igale küsimusele tuli eraldi vastata jaatavalt või eitavalt. Iga muudatus jõustub enamuse toetusel. Kogu referendum loetakse õiguspäraseks, kui sellest võtab osa veerand valimisõigusega elanikkonnast.

Viimane punkt oli täidetud juba eile keskpäevaks, mil riigi valimiskomisjon teatas, et hääletamas on käinud 30 protsenti valijaist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles