Tallinnas hakatakse filmiimesid tegema

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Film Wonderlandi tegevjuht Liina-Maria Lepik ja juhatuse liige Evelin Soosaar-Penttilä Balti manufaktuuri hoovil. Taustaks olevast paekivihoonest saab tulevane «imedemaa» büroohoone.
Tallinn Film Wonderlandi tegevjuht Liina-Maria Lepik ja juhatuse liige Evelin Soosaar-Penttilä Balti manufaktuuri hoovil. Taustaks olevast paekivihoonest saab tulevane «imedemaa» büroohoone. Foto: Sander Ilvest

Kindlasti on paljud märganud, et Eesti filmitööstus on viljakam kui kunagi varem. Paari aasta pärast saab see veel hoogu juurde, sest vägagi tõenäoliselt kerkib Tallinna endise Balti manufaktuuri alale uhke ja ruumikas imedemaa – stuudiokompleks Tallinn Film Wonderland.

Et nüüdisaegset stuudiokompleksi on Eestis juba ammu igatsetud, seda teavad filmiinimesed niigi. «Vähemasti need enam kui kümme aastat, mil mina filmi alal töötan, on alati keegi kuskil mingit stuudioasja ajanud,» ütleb produtsent ja Tallinn Film Wonderlandi juhatuse liige Evelin Soosaar-Penttilä. Kes on üritanud kaasata stuudio loomisse üksikinvestoreid, kes proovinud kaasata välismaalasi, kes avastanud isegi osalise kultuuriministeeriumi huvi, kes juba maalapigi Jüris välja valinud. Aga ikka on asi toppama jäänud. Ning ükski neist headest plaanidest pole kunagi arenenud nii kaugele kui Tallinn Film Wonderland, millele olevat andnud tabava nime keegi Tallinna linnaametnik.

Üks põhjuseid, miks Tallinnast kui tulevasest filmimekast ehk asja võiks saada, on Soosaar-Penttilä sõnul ka tõik, et meie filmitegijad on koostööaltimad kui kunagi varem ning loonud Eesti filmitööstuse klastri – organisatsiooni, mis kaasab kõiki meie olulisemaid filmitootjaid. Koostöö, Eesti looduse ja teenusepakkujate võimalused ning rahvusvaheline tähelepanu annavad projekti elluviimiseks suure tõuke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles