Sõja eest põgenenud lapsed ütlevad esimesi eestikeelseid sõnu (14)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu lasteaia direktor Riima Velbre (vasakul) ning õpetaja Jane Möll avaldavad lootust, et lasteaiaealised mudilased saavad eesti keele kiiresti suhu, isegi kui kodus räägitakse araabia keelt.
Haapsalu lasteaia direktor Riima Velbre (vasakul) ning õpetaja Jane Möll avaldavad lootust, et lasteaiaealised mudilased saavad eesti keele kiiresti suhu, isegi kui kodus räägitakse araabia keelt. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Haapsalu lasteaias käib kaheksa Euroopa rändekava alusel Eestisse toodud last. Sealsetelt õpetajatelt küsivad nõu omavalitsused, kus kogemusi napib, kuid ega Haapsaluski osata veel kõigile küsimustele vastata.

Haapsalu on tänaseks vastu võtnud kolm Euroopa rändekava alusel Eestisse toodud põgenikeperekonda Süüriast ja Iraagist, kus sirgumas kokku kümme väikest last. Neist üks on Eestis sündinud.

Kaheksa last vanuses kaks kuni seitse käivad täna lasteaias, mille direktor Riima Velbre nendib, et täiesti teistsugusest keele- ja kultuuriruumist pärit lastega pole lihtne. «Meil võib olla raske, aga vanematel on palju raskem kui meil nende lastega. Nad ei leia siin tööd ja on küllaltki omaette, aga vähemalt toetavad teineteist,» ütles Velbre.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles