Ossinovski: astusime sammu tagasi, sest koht ei saa tühjaks jääda (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: postimees.ru

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski ütles Postimehele, et sotsid nõustusid Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluva Juhan Partsi esitamisega Euroopa kontrollikoja liikme kandidaadiks, sest küsimus pole enam ühes või teises kandidaadis, vaid riigi usaldusväärsuses.

-Kuidas kokkulepe sündis, arvestades, et Juhan Parts on Euroopa Kontrollikoja liikme võimaliku kandidaadi staatuses olnud juba aasta aega?

Arvestades ajalugu, tõepoolest on Reformierakond ja IRL üsna jäigalt sellele kohale pakkunud ainult üht kandidaati. Mina olen varem öelnud, et Juhan Parts ei ole sellele kohale kõige sobivam kandidaat, ja palunud peaministril leida uus inimene. Eelmisel ja üle-eelmisel nädalal, kui riigikogus uut presidenti valisime, oli meie esimene eelistus Kersti Kaljulaid, ja eks me saime aru, et kui ta presidendiks valitakse, siis tõstatub ka kontrollikoja liikme küsimus uue teravusega. Kuna aga partneritel oli väga jäigalt üks positsioon, siis nõustusime selle kompromissiga.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles