Haiti orkaaniohvreid maetakse massihaudadesse

Hanna-Hulda Reinkort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haitilane parandamas oma elumaja katust Jérémie rannikulinnas, pärast seda kui orkaan Matthew selle minema viis.
Haitilane parandamas oma elumaja katust Jérémie rannikulinnas, pärast seda kui orkaan Matthew selle minema viis. Foto: Dieu Nalio Chery/AP/Scanpix

Kariibidel ja USAs surma külvanud orkaan Matthew pole praegu enam orkaan, vaid taandunud troopiliseks tormiks. Orkaanist põhjustatud tulvade tõttu on aga Ühendriikide Põhja-Carolina osariigis välja kuulutatud eriolukord.

Tormi käes eriti kõvasti kannatada saanud Haitil käivad pääste- ja ülesehitustööd. Orkaanist räsitud saareriigis vajab humanitaarabi vähemalt 1,4 miljonit inimest, teatas eile ÜRO. Reutersi andmetel on hukkunuid vähemalt tuhat.

Kariibi mere piirkonna viimase aastakümne võimsaim torm, mille tuulte kiirus ulatus ligi 64 meetrini sekundis, tabas Haitit 4. oktoobril. Enamik Hispaniola saarest, mida jagavad omavahel Haiti ja Dominikaani Vabariik, jäi neljanda kategooria orkaaniks kujunenud Matthew’ purustustest küll puutumata. Saare lääneosas asuvad Haiti linnad Les Cayes, Port Salut ja Jérémie aga sama hästi kui pühiti kaardilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles