Calais' põgenikelaager aetakse laiali

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis süürlast ja üks afgaani poiss Calais` raudteejaamas Suurbritanniasse suunduvale rongile minemas.
Viis süürlast ja üks afgaani poiss Calais` raudteejaamas Suurbritanniasse suunduvale rongile minemas. Foto: AP/Scanpix

Calais' võimude sõnul lahkus laupäeval põgenikelaagrist Suurbritannia poole esimene rühm saatjata alaealisi, kelle pereliikmed elavad saareriigis. Eile teatasid briti ametivõimud, et järgmised 14 last sugulaste juurde ümber asustatavatest lapspõgenikest, on kohale jõudnud, vahendas AP.

Liikumine algas pärast seda, kui Suurbritannia immigratsioonibüroo lubas repatrieerida kõik, kellele antakse luba riiki saabuda. Paar päeva varem oli Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve teatanud, et Suurbritannial on moraalne kohustus lapspõgenikud vastu võtta, kuigi laagri võimud tunnistasid, et neil ei ole endiselt täpsemat plaani nende evakueerimiseks.

«Viis süürlast ja üks afgaani alaealine viidi üle Suurbritanniasse. Esmaspäeval järgneb neile veel kümme last ja teisipäeval teist samapalju,» sõnas Calais’ kõneisik AFP-le. Ümberasustatud noorukid on siiski ainult käputäis laagris asuvast 178 lapsest, kellel on peresidemete tõttu õigus Suurbritanniasse ümber asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles